A kam kohë për të bërë blog?

Explore workouts, and achieving AB Data
Post Reply
tanjimajha12

A kam kohë për të bërë blog?

Post by tanjimajha12 »

Para se të filloni, është e rëndësishme të kuptoni se blogimi kërkon përpjekje. Për të bërë një blog me sukses, duhet t'i kushtoni kohë një numri detyrash të vazhdueshme, duke përfshirë:

Hulumtimi, shkrimi dhe redaktimi i blogut tuaj
Burimi i imazheve dhe videove
Postimi në baza të rregullta
Duke iu përgjigjur Të dhënat e WhatsApp komenteve të lexuesve ose pyetjeve në lidhje me postimet tuaja
Promovimi i blogut tuaj në platformat sociale
Lidhja dhe ndërveprimi me blogerët e tjerë dhe bashkimi me komunitetet e blogjeve
Ofrimi i postimeve të ftuar të blogerëve të tjerë në blogun tuaj
Ndarja e përmbajtjes së blogerëve të tjerë në rrjetet tuaja sociale
Pra, përpara se të filloni një blog, sigurohuni që jeni gati për sfidën e mbajtjes së një të tillë - dhe se keni kohën, angazhimin dhe energjinë e nevojshme për t'i kushtuar detyrës.

Si të filloj të bëj bloge?
Ju mund të filloni me blogun tuaj duke ndjekur këto hapa:

Hapi 1: Zgjidhni temën për të cilën dëshironi të bëni blog. Mos mendoni shumë gjerësisht këtu - është më mirë të përqendroheni në një vend ose një specialitet, në vend të një teme shumë të gjerë. Gjithashtu, është një ide e mirë të bëni një blog për diçka për të cilën jeni të pasionuar ose që ju emocionon. Shpresojmë, entuziazmi juaj do të shkëlqejë në përmbajtjen tuaj.
Hapi 2: Zgjidhni një emër domain. Ky është në thelb titulli për blogun tuaj, kështu që bëjeni atë diçka që është e lehtë për t'u mbajtur mend dhe e lehtë për t'u shqiptuar. Është gjithmonë një ide e mirë të përfshini një fjalë kyçe në emrin e domenit nëse mundeni. Dhe përpiquni të përdorni një emër domaini që përfundon me 'dot com' nëse është e mundur. Ju mund të blini një emër domaini nga disa sajte, duke përfshirë NameCheap dhe GoDaddy.
Hapi 3: Zgjidhni një platformë Blogging. Ka një sërë platformash të ndryshme të blogimit që mund të përdorni për të krijuar blogun tuaj, disa prej të cilave janë falas. Platformat falas, si WordPress.com, janë një zgjedhje e shkëlqyer për fillestarët. Sidoqoftë, nëse zgjidhni një platformë falas, reklamat do të shfaqen në faqen tuaj dhe ju kurrë nuk keni pronësinë e plotë të saj. Në anën pozitive, nuk do t'ju duhet të blini një emër domaini ose hosting. Për një biznes, rekomandohet zgjedhja e një platforme me pagesë në të cilën pret blogun tuaj: WordPress.org është një nga më të njohurat. Platforma të tjera për t'u marrë parasysh përfshijnë Squarespace, Wix dhe Joomla.
Hapi 4: Zgjidhni hostin dhe temën e blogut tuaj. Një host i blogut është një kompani që ofron hapësirë ​​në serverët e saj, për një tarifë, për të ruajtur blogun tuaj. Ka shumë për të zgjedhur. Kur zgjidhni një host, si dhe duke marrë parasysh koston, merrni parasysh nëse ai ofron një shërbim të besueshëm dhe hapësirë ​​të mjaftueshme serveri. Kur të keni zgjedhur një host, mund ta vendosni blogun tuaj në internet dhe të instaloni një temë. Një temë është një shabllon që mund të përmirësojë pamjen dhe ndjesinë e blogut tuaj. Mund të përdorni një temë falas ose të blini një. Ju gjithashtu mund të instaloni shtojca për të përmirësuar funksionalitetin.
Hapi 5: Krijoni përmbajtjen tuaj. Hapi i fundit është të krijoni përmbajtjen tuaj. Mbani mend, sa më shumë të bëni blog, aq më mirë do ta arrini atë. Pra, tani është koha për të filluar shkrimin.
Post Reply