Pra, ne do të shohim se cilat janë përfitimet e përdorimit të këtyre mesazheve.
Përfitimet e mesazheve me kosto të ulët
Përdorimi i mesazheve me kosto të ulët ka shumë përfitime. Një nga përfitimet kryesore është çmimi. Kjo është mënyrë shumë e lirë për të komunikuar. Sidomos në krahasim bleni lista e numrave të telefonit me reklamat e tjera. Për shembull, reklama në televizor është shumë e shtrenjtë. Reklama në radio kushton gjithashtu shumë. Por dërgimi i SMS-ve me shumicë është i lirë. Ai ju lejon të arrini shumë njerëz me pak para. Kjo është shumë e rëndësishme për bizneset e vogla. Ato nuk kanë buxhete të mëdha. Kështu që ato mund të rriten.
Gjithashtu, SMS-të kanë një shkallë të lartë leximi. Shumica e njerëzve i hapin mesazhet e tyre. Pothuajse të gjithë i lexojnë brenda disa minutash. Kjo është një shkallë shumë më e mirë se email-et. Email-et shpesh mbeten pa u hapur. Pra, mesazhet tuaja kanë më shumë gjasa të shihen. Kjo i bën ato shumë efektive.
SMS-ja si mjet komunikimi efikas
Mesazhet janë një mjet komunikimi shumë i shpejtë. Ju mund të dërgoni një mesazh. Ai arrin menjëherë tek marrësi. Kjo ju lejon të komunikoni shpejt me klientët tuaj. Për shembull, ju mund të njoftoni një ofertë të re. Ju mund ta bëni këtë në pak sekonda. Gjithashtu, mesazhet janë shumë personale. Njerëzit i mbajnë telefonat e tyre gjithmonë me vete. Mesazhi juaj arrin direkt në xhep. Kjo krijon një lidhje më të fortë. Klientët tuaj do të ndjehen më afër. Ata do të jenë më të lidhur me biznesin tuaj.

Përveç kësaj, mesazhet nuk janë të komplikuara. Ato janë të lehta për t’u shkruar. Ato janë gjithashtu të lehta për t’u lexuar. Një mesazh ka zakonisht 160 karaktere. Kjo ju detyron të jeni të qartë. Duhet të shkruani vetëm informacionin kryesor. Kjo është një gjë e mirë. Klientët nuk do të humbin kohë. Ata do të marrin informacionin shpejt.
Kursimi i parave me shërbime të lira
Një nga arsyet kryesore për të përdorur SMS të lira është kursimi. Kur blini SMS me shumicë, çmimi për njësinë bie. Kjo do të thotë që një mesazh kushton shumë pak. Kjo është e dobishme për bizneset e mëdha. Ato dërgojnë me mijëra mesazhe. Por është edhe më e dobishme për ato të vogla. Ato mund të fillojnë me pako të vogla. Ato mund të rriten gradualisht. Kështu, ato nuk rrezikojnë shumë para. Ky fleksibilitet është shumë i mirë. Ai i ndihmon bizneset të planifikojnë. Ato mund të provojnë strategjinë e tyre. Nëse funksionon, mund të blejnë më shumë SMS.
Në fund të fundit, kursimi i parave është gjëja kryesore. Ai ju lejon të investoni në gjëra të tjera. Për shembull, ju mund të përmirësoni produktet tuaja. Ju mund të punësoni më shumë njerëz. Pra, çdo qindarkë e kursyer është një fitim.