Защо Lyca?
Първо, нека обясня защо избрах Lyca. Основната Купете списък с телефонни номера причина бяха привлекателните планове, особено за разговори в чужбина. Аз пътувам често и опциите им за международни разговори и роуминг са наистина добри. Освен това, видях доста положителни отзиви за качеството на мрежата и покритието. Реших, че си струва да опитам.
Подготовка за пренасянето
Преди да започнете процедурата, е важно да се подготвите. Уверете се, че номерът ви е активен и нямате никакви неплатени задължения към настоящия си оператор. Lyca ще поиска да потвърди, че всичко е наред преди да започне прехвърлянето. Затова, ако имате неплатени сметки, първо ги уредете. Друг важен момент е да си закупите нова SIM карта на Lyca. Можете да го направите онлайн или от физически магазин. За да протече процесът гладко, трябва да разполагате с нея.
Процесът на пренасяне стъпка по стъпка
След като вече разполагате със SIM карта на Lyca, е време да започнете самата процедура. Аз използвах техния онлайн формуляр, тъй като ми се стори най-удобен. Трябва да попълните лични данни, като име и ЕГН, както и информация за номера, който искате да прехвърлите. Важно е да сте прецизни, тъй като дори малка грешка може да забави процеса. След като изпратите заявката, ще получите имейл за потвърждение. Това е вашият номер на заявка, който е добре да пазите.

Колко време отнема?
В моя случай процесът отне около три работни дни. Lyca обявиха, че може да отнеме до пет. След като изпратих заявката, получих съобщение, че пренасянето ще се случи на определена дата. В деня на прехвърлянето, докато бях още с моята стара SIM карта, получих известие, че вече мога да използвам новата. Разбира се, процесът на пренасяне може да варира в зависимост от натовареността на операторите.
Някои съвети от личен опит
Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат:
Проверете внимателно всички данни, които въвеждате във формуляра за пренасяне.
Следете статуса на вашата заявка. Ако имате притеснения, можете да се свържете с поддръжката на Lyca.
Бъдете търпеливи. Процесът изисква време и е нормално да не се случи за един ден.
Уверете се, че телефонът ви е отключен за всички мрежи.
Преди да прехвърлите номера, архивирайте всички важни контакти, тъй като те не се прехвърлят автоматично.
Заключение и финален съвет
Като цяло, съм доволен от прехода към Lyca. Процесът беше сравнително гладък и си струваше. За тези, които се чудят дали да го направят, моят съвет е: не се колебайте, просто се уверете, че сте се подготвили добре. Преди да започнете, проверете всички изисквания и документи, за да избегнете неприятни изненади. Дано този пост ви помогне! Успех на всички!