Cilat janë rreziqet për një dhuratë të paligjshme në Itali
Nicole Pallado është një influencuese shumë e dashur dhe për të marrë më shumë ndërveprime nga ndjekësit e saj, ajo krijoi një dhuratë në profilin e saj në Instagram për të dhuruar një gamë grimi. Nicole mori një gjobë nga Ministria e Zhvillimit Ekonomik.
Çfarë mund të kishte bërë për ta shmangur atë? Ai mund të përdorte softuer si ai i Leevia-s që pasqyron automatikisht të dhënat dhe të shijojë dhuratën pa asnjë problem.
Markat dhe dhuratat
Ndodh shpesh që markat t'u drejtohen blogerëve/Youtubers për të ofruar produktet e tyre për t'u hedhur në short.
Në këtë rast ka reklamë të dyfishtë: marka merr më shumë shikueshmëri të dhënat e telemarketingut dhe blogerja/Youtuber merr më shumë fansa pasi ajo ofron një çmim të markës.
Aq më tepër, nëse është një markë që promovon një dhuratë duke përdorur popullaritetin e blogerëve/Youtuberëve të cilëve u janë drejtuar, konkursi klasifikohet si një aktivitet biznesi, prandaj duhet të regjistrohet në Ministri dhe shorti duhet të kryhet në prania e një noteri.
Megjithatë, kujdes, siç thamë edhe më sipër, subjektet që kanë të drejtë të zhvillojnë evente shpërblyese janë vetëm ata të regjistruar në Regjistrin e Bizneseve dhe jo personat fizikë, edhe nëse kanë numër TVSH.
Prandaj, Giveaway në këtë rast duhet të organizohet nga Marka dhe jo nga influencuesi, i cili mund të veprojë si një "dëshmim" duke e reklamuar atë në kanalet sociale.